Leeghwaterkwartier

1217_131118_hofje

Lekker wonen in het Leeghwaterkwartier, dat is een ruime woning voor een goede prijs in een gemoedelijke wijk, verscholen in het groen (alle huizen hebben een eigen buitenruimte!). De auto kan direct achter de woning geparkeerd worden. Daarmee is deze buurt een ideale plek voor starters, want een woning huren of kopen kan tegen een scherpe prijs. Maar ook zijn de woningen zeer geschikt voor senioren die toe zijn aan een nieuwe, comfortabele stek in het groen, vlakbij het winkelcentrum. Woonklaar vanaf 2014 / begin 2015.

Divers aanbod

De huidige jaren vijftig woningen in de Leeghwaterstraat, Ewijkstraat, Van Lijnden van Hemmenstraat en de Gevers van Endegeeststraat maken plaats voor circa 137 gloednieuwe woningen, waaronder 83 koopwoningen en 54 sociale huurwoningen.
De eerste woningen zijn naar verwachting klaar eind 2014 / begin 2015 gereed. Het koopaanbod varieert van eengezinswoningen tot en met gelijkvloerse appartementen.

1217_131118_singelzijde2

Groene deler

Wat de woningen gemeen hebben, is dat ze allemaal over een tuin of balkon beschikken en aantrekkelijke buitenruimtes delen zoals groene doorsteekjes en weidse speelveldjes. Genoeg groen voor iedereen, heerlijk!

Een woning huren

In het eerste deelplan van Het Leeghwaterkwartier worden 83 koopwoningen en 54 sociale huurwoningen gerealiseerd. Komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning? De toewijzing van sociale huurwoningen verloopt niet via Ymere maar via het regionale woningverdeelsysteem WoningNet. Als u bij WoningNet ingeschreven staat, kunt u dáár reageren op het aanbod van sociale huurwoningen in Het Leeghwaterkwartier, zodra de verhuur daarvan start. Wij informeren u over de start van de verhuur via advertenties in lokale media.